Tak ma ráno po dlhšej dobe prepadla chuť na ovsenú kašu. Tiež sa mi zacnelo za letom, horúcim vzduchom a neoblomnými slnečnými lúčmi. Výber ochucujúcich surovín bol tropickejší, kyselkavý a šťavnatý – to kivi a grep sú. Samozrejme, dalo by sa to vytuniť viacerými druhmi ovocia, no ja som to nechala minimalistickejšie.
Množstvu by som nedala žiaden prívlastok „mininiečo“. I keď sa pri prelievaní do misky zdá, že, ej, voľako jej je málo, nie je. Viem byť riadny jedák, keď dôjde na obľúbené jedlá, no na raňajky mi tohto sýteho jedla je úplne akurát. Moja kivi verzia je osviežujúca a zobudí.
Na 1 porciu potrebujeme:
50 g drvených ovsených vločiek
do 150 ml vlažnej vody
2 kivi
lyžička medu/melasy
grep
Postup:
Kivi ošúpeme. Polovicu jednej si odložíme na ozdobu, zbytok poprekrajujeme na menšie kusy ponorným mixérom ich rozmixujeme na kašu. Prilejeme také množstvo vody, aby nám aj s rozmixovaným kivi dávalo 150 ml.
Kivi vodu vlejeme do kastrólika a privedieme k varu. Pridáme vločky a za stáleho miešania varíme na miernom plameni kým kaša nezhustne (cca 3 – 4 minúty).
Hotovú kašu prelejeme do menšej misky, polejeme medom alebo melasou a ozdobíme mesiačikmi pokrájaného kivi a kusmi grepu.