Studené veci patria k letu absolútne neodmysliteľne. Ovocie rovnako. A ovocné nanuky? Ideálne nenáročná zdravšia varianta, ktorú zvládnu i deti.
Na domácich nanukoch mám rada, že si viem namiešať želanú kombináciu ingrediencií a chutí akokoľvek sa mi zachce – tiež sa vie jogurt úplne vypustiť (a vytvoriť tak čisto ovocný nanuk) či zameniť za nejaký nemliečny, čo sú fantastické alternatívy pre alergikov.
Tieto sú jogurtové s lesným ovocím a akýmsi ombré efektom, ktorý sa docieli veľmi jednoducho – vrhnime sa teda rovno na postup.
Potrebujeme:
2 hrnčeky lesného ovocia
400 ml bieleho jogurtu
trochu medu
Postup:
V miske vidličkou roztlačíme (alebo rozmixujeme) ovocie na kašu a osladíme ho medom. Ovocie rozdelíme do 4 – 5 malých misiek – v každej ho bude o niečo menej a nepriamo úmerne primiešame jogurt – kde je málo ovocia, bude viac jogurtu a opačne. Vytvoríme tak viacero odtieňov.
Ovocné zmesi navrstvíme od najtmavšej po najbledšiu do nanukových nádobiek alebo malých téglikov (občas s nimi poklepkáme o stôl, aby sa zmes usadila). Zapichneme do nich či už originálne paličky alebo klasické drevené– ak nám padajú do strany, téglik zakryjeme kúskom alobalu a cezeň paličku prepichneme.
Nádobky umiestnime do mrazničky tak, aby sa neprevrhli a nevyliali a necháme ich chladiť 4 – 5 hodín, ideálne cez noc.
Aby sa nám nanuk dal z formy potom pekne vybrať, pustíme na ňu na pár sekúnd teplú vodu.