Od brownies očakávam niečo čokoládové alebo kakaové a preto sa mi páči viac tento názov než citrónové brownies. No majú čo to spoločné – sú jemné, ľahké a človek si ich rýchlo obľúbi.
1/2 hrnčeka zmäknutého masla
1/2 hrnčeka cukru
kôra z polovice citróna
2 vajcia
2 lyžice citrónovej šťavy
3/4 hrnčeka múky
1/2 hrnčeku práškového cukru
kôra z polovice citróna
pár lyžíc citrónovej šťavy
Postup:
Maslo, cukor a kôru z umytého citróna šľaháme, kým nebude zmes nadýchaná. Prišľaháme po jednom vajcia, potom pridáme šťavu a napokon zamiešame múku.
Cesto vylejeme na menší plech (cca 18×18) vystlaným papierom na pečenie, ktorý siaha až nad kraje a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 20 minút.
Práškový cukor zmiešame s kôrou. Postupne opatrne prilievame také množstvo citrónovej šťavy, aby nám vznikla poleva, ktorá sa bude dať liať, no nebude riedka. Následne ju rovnomerne rozlejeme, prípadne rozotrieme, na upečený plát a necháme dobre vychladnúť a stuhnúť. Nakrájame na obdĺžniky a podávame.