Recepty

Jahodové muffiny

Jahodová sezóna je žiaľ už dávno za nami, no našťastie v mrazničke sa ukrývajú zásoby týchto malých-veľkých lahôdok. Ako som ich tak začula kričať, že by sa niektoré z nich chceli ísť poopaľovať do rúry, uvedomila som si, že si vlastne ani nepamätám, kedy naposledy som piekla muffiny. Prepadla som teda tejto chuti na ne a pustila sa do tohto chutného receptu.


Na cesto potrebujeme:
1 1/4 hrnčeka hladkej múky
1/2 sódy bikarbóny
1/2 lyžičky mletej škorice
1/4 hrnčeka kryštálového/hnedého cukru
1/2 hrnčeka jablkového pyré/bieleho jogurtu
1 vyšľahaný bielok
2/3 hrnčeka na kocky pokrájaných jahôd
1/3 hrnčeka čokolády

Postup:
Vo veľkej miske preosejeme múku, sódu a škoricu.

V inej miske zmiešame cukor a pyré/jogurt. Zľahka primiešame bielok. Túto zmes zamiešame vareškou alebo stierkou do suchej zmesi. Miešame len pokým sa nám všetko nespojí. Primiešame jahody a nasekanú čokoládu.

Cesto rozdelíme rovnomerne do 10 maslom vymazaných formičiek. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C cca 17 minút.

Tip: Ak používame mrazené jahody, nerozmrazujeme ich. Necháme ich len trochu „povoliť“ a ostrým (najlepšie pílkovým) nožom ich pokrájame. Lepšie tak držia tvar pri pečení.

Môže sa vám páčiť