S džemom, Nutellou, tvarohom či preliate pudingom s ovocím. Klasické palacinky. Vyhrabala som však iný klasický recept, ktorý si ani nepamätám, že sme voľakedy robili, no vraj to nie je žiadna novinka.
Každopádne, šťavnaté jabĺčko v palacinkovom cestíčku obohatenom o škoricu poteší v sychravý deň. Jablkové lievance zbožňujem a toto je ich nový level!
Potrebujeme:
250 ml mlieka
1 vajce
1 lyžička cukru
1 lyžička škorice
štipka soli
150 g hladkej múky
2 jablká
olej na vysmážanie a práškový cukor na posypanie
Postup:
Metličkou zmiešame mlieko s vajcom, cukrom, škoricou a soľou. Postupne pridávame múku, kým nám nevznikne hustejšie cesto na palacinky.
Jablká ošúpeme, vyberieme jadrinec a pokrájame na asi centimeter hrubé plátky.
Na panvicu nalejeme trochu viac oleja ako na palacinky a necháme ho rozpáliť. Plátky jabĺk namočíme do cesta a vysmažíme ich v oleji do zlatohneda z oboch strán. Na tanier položíme niekoľko kuchynských papierových utierok alebo servítok a upečené jablkové plátky na ne vyberáme – necháme ich tam 1 – 2 minúty, aby utierky vsiakli prebytočný olej.
Hotové plátky posypeme práškovým cukrom a podávame.