Na úvod by som rada podotkla, že môj (náš) systém spájania a skrúcania rožtekov do požadovaného, tortellinového tvaru, sa trošinku líši od klasiky, no úprimne, je mi to fuk, pretože mať ich na obed je výhra mesiaca.
U nás doma nesú aj trochu iný názov – „muš(l)e“. Keď Dami pred časom ochutnával nekakaovú maxi verziu týchto domácich cestoviniek, nápadito si všimol ich tvar a pomenoval ich mušľami. Od Vianoc to teda nie sú žiadne tortellini a na Damiho rebríčku obľúbených jedál a pochutín sa umiestnili veľmi, veľmi vysoko.
Kakaové cesto je nielen oku lahodiaci apgrejd. Horká tmavá prísada podčiarkne celú orieškovú chuť.
Príprava nie je vôbec komplikovaná a závisí len na šikovnosti, ako dlho bude trvať pozliepať 109 mušličiek.
3/4 hrnčeka hladkej múky
2 plnšie lyžice kakaa
1 vajce
2 – 3 lyžice vlažnej vody
2 lyžice Nutelly
1 – 2 hrste najemnejšie posekaných orechov
Postup:
Vidličkou zmiešame múku a kakao, pridáme vajce a postupne aj vodu. Keď sa začnú tvoriť väčšie hrudky, začneme cesto miesiť rukami a vypracujeme ho dohladka.
Na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme cesto do tvaru štvorca. Okraje zarovnáme a plát rozrežeme na štvorčeky veľké 3 x 3 centimetre. Do stredu každého dáme malé množstvo nutellovo-orechovej náplne. Kraje zlepíme do trojuholníčka, ktorého dva cípy rovnako zlepíme.
Pripravené tortellini vyvaríme vo väčšom hrnci s osolenou vodou – varíme 2 minúty potom, ako vyplávajú na vrch. Uvarené ich sitkom vyberieme do misy a zmiešame ich s rozpusteným maslom.