Čokoláda, praskliny, jemnosť… Brownies!
Potrebujeme:
100 g mliečnej alebo nugátovej čokolády
200 g horkej čokolády na varenie
170 g masla
½ čajovej lyžičky rozpustnej kávy
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
90 g hladkej múky
½ čajovej lyžičky soli
½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
4 vajcia
180 g kryštálového cukru
práškový cukor na posypanie
Postup:
Na vodnom kúpeli si rozpustíme maslo a čokoládu, ktorú nalámeme na kocky. Keď sú obe prísady dobre rozpustené a spojené, pridáme kávu a extrakt a dobre premiešame. Necháme vychladnúť.
V miske si poriadne vyšľaháme vajcia s cukrom. Prilejeme čokoládovú zmes a dobre ju zašľaháme. Múku, soľ a sódu, ktoré sme si zmiešali v malej miske, nakoniec jemne zamiešame do cesta.
Plech (rozmerov zhruba 24 x 35 x 6) si vystelieme papierom na pečenie a cesto doň nalejeme a rovnomerne rozotrieme do krajov. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C 18 minút.
Upečené brownies necháme 30 minút chladnúť. Vďaka papieru na pečenie, sa nám potom upečený plát ľahko vyberie z plechu. Pokrájame na štvorce veľkosti vlastného vkusu. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Brownies so snehom ako lahodná obmena klasiky - Tina
16. augusta 2021 at 15:56[…] sa toho za tie roky teda nezmenilo. Nuž, ale nedalo sa inak, klasické brownies sú už raz také. Tieto sú zo štyroch vajec, tu idú vlastne 3, do týchto idú dve, ale aj dva banány, ktoré ich do […]