Cookies sú kapitola sama o sebe. Pri každom príspevku s receptom na nejakú ich variáciu sa rozplývam, opisujem moju nekonečnú lásku k nim a ich šesťsto výhod a dôvodov, prečo sú super. Dnes to teda preskočím a zhodnotím len tieto.
Ako prvá potešujúca vec je, že nemusia stáť v chladničke. Klasický mriežkovaný vzor im pridáva elegantne jednoduchý vzhľad, pri ktorého vytváraní sa určite zabavia aj deti. V neposlednom rade tu máme nezameniteľnú orieškovú chuť rozvíjajúcu sa od chrumkavého vonku do jemného a mäkkého vnútra.
A s pohárom mlieka akoby sa piekli – jednoducho k nim patrí! <3
Potrebujeme:
100 g zmäknutého masla
60 g kryštálového cukru
60 g hnedého cukru
100 g krémového arašidového masla
1 vajce
210 g hladkej múky
1/2 lyžičky sódy
štipka soli
Postup:
Vo väčšej miske rozšľaháme maslo a cukre. Mixérom primiešame aj arašidové maslo a o chvíľu aj vajce.
V menšej miske zmiešame múku, sódu a soľ. Túto suchú zmes postupne zamiešavame do maslovej. Miešame, len kým sa všetko nespojí.
Z cesta tvoríme pomocou lyžice guľôčky, ktoré ukladáme s väčšími rozostupmi na plech vystlaný papierom. Vidličkou na nich vytvoríme mriežkový vzor – príliš ich nestláčame, aby neboli príliš tenké.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C 10 – 11 minút. Po upečení ich necháme chladnúť na plechu ešte 5 minút, kde sa samé dopečú.