Pomaly, ale isto sa nám už zjesenieva. Pod typickým jesenným ovocím si predstavím jednoznačne jablko. Tento recept na lievance je u mňa vysoko obľúbený. Bod chutnosti sa rozhodne pohybuje na horných priečkach a vôňa za ňou rozhodne nezaháľa. Pečúce sa lievance, v ktorých je škorica a jablká… Čo viac dodať.
Potrebujeme:
1 hrnček hladkej múky
¼ hrnčeka kryštálového cukru
½ lyžičky škorice
štipka soli
1,5 hrnčeka mlieka
1 vajce
2 jablká
Postup:
V mise zmiešame múku, cukor, škoricu a soľ. Prilejeme mlieko a metličkou vymiešame hladké cesto. Pridáme žĺtok, olúpané a nastrúhané jablká a premiešame. Potom zľahka primiešame sneh, ktorý sme si vyšľahali mixérom z jedného bielka. Cesto necháme chvíľu postáť. Lievance pečieme na troške oleja do zlatohneda.